Over ons

Chiro Bart mag zich trots de oudste chirogroep van België noemen. Chiro Bart werd in 1893  gesticht (toen nog als patronaat) en bestaat na 127 jaar nog steeds! Doordat chiro Bart zo oud is, is de groep rijk aan traditie en cultuur. Zo heeft de huidige leidingsploeg nog steeds contact met mensen die al 10 tot 20 jaar geleden gestopt zijn als leiding. Straffer zelfs, op het oud-leidingsfeest komen jaarlijks oud-leiders en -leidsters elkaar terug tegen die tot 70 jaar geleden in chiro Bart zaten!

Ook zijn er best wel wat mensen die na (of tijdens) hun chirocarrière doorstromen naar een vrijwilligersfunctie in de bovenliggende chirostructuur:

– De gewesten overkoepelen de chirogroepen in verschillende gemeentes. Chiro Bart zit in gewest ZIP.
– De verbonden die de gewesten van (delen van) een provincie samenbrengen. Voor ons is dit uiteraard verbond Antwerpen.
Chiro Nationaal

De leidingsploeg van chiro Bart bestaat uit een stel enthousiaste jongeren, die begeleid worden door onze super gemotiveerde volwassen begeleiders.

Wat doen we?

Kamp 2015

We proberen er voor te zorgen dat alle kinderen/jongeren, gaande van de actieve wildebras, tot de stille dromer, zich op zondag amuseert.

Samen op tocht gaan, gaan zwemmen met z’n allen, een spannende één tegen allen spelen, grootse dingen knutselen, een heuse verkleedpartij houden, het stad onveilig maken, uitleven in het park, rot amuseren in het bos, samen zingen bij een kampvuur, leuke gezelschapspelletjes of chirospelletjes spelen, nieuwe vrienden en vriendinnetjes meenemen met de vriendjes en vriendinnetjesdag, ontstressen van de grote toetsen en examens, mister en miss verkiezingen, … . Het kan zo zot niet zijn of we hebben het wel gedaan.

Kortom, je gaat moe maar voldaan terug huiswaarts!

Maar er is meer…

Buiten de chirozondag doen wij nog veel andere dingen. Zo is er Kristus Koning in november, het geweldige groepsweekend in februari, onze heerlijke spaghettiavond eind juni en uiteraard ons MEGABANGELIJK KAMP in juli!