Hoera, we mogen op kamp!

03/06/2020 - 08:03 | Gepost in: Chiro Bart

Het was lang twijfelen of we dit jaar nog wel op kamp mochten gaan. Op vrijdag 22 mei kwam dan toch het verlossende bericht: we mogen op kamp! Wij stellen alles in het werk om het kamp zo tof mogelijk, maar ook zo veilig mogelijk te maken! Dit jaar trekken we van 11 juli tot 21 juli naar Nevele (Oost-Vlaanderen).

Om alle informatie mee te geven, maakten we ook dit jaar weer een kampboekje. Hierin staat alle praktische informatie over de kampplaats, de leiding, het kampthema en wat allemaal meegenomen moet worden. Het kampboekje staat hier ter beschikking.

Als dit voor je kind de eerste keer op kamp is of je hebt een opfrissertje nodig, dan kan je altijd bij de leiding terecht voor extra informatie. Je kan ook het algemeen kampboekje ‘Op kamp met Chiro Bart’ lezen, dat eveneens verkrijgbaar is bij de leiding.

Op kamp zonder Corona

Om de kampen zo coronaproof en verantwoord mogelijk te organiseren, heeft Chiro Nationaal richtlijnen en een draaiboek voorzien (terug te vinden op de site van de Ambrassade, de koepelverenigingen van het Vlaamse jeugdwerk). Dat draaiboek geeft ons zeer concrete richtlijnen en maatregelen om ons kamp praktisch en organisatorisch voor te bereiden. Om helemaal veilig op kamp te kunnen gaan met jullie kinderen, volgde de leiding ook enkele digitale infosessies over op kamp gaan met respect voor de veiligheidsregels. Heb je nog vragen, bekijk dan zeker ook even de
lijst veelgestelde vragen door ouders.

Voor één keer hebben we geluk dat we een kleine groep zijn, er wordt gewerkt met bubbels van 50 personen. Normaalgezien kunnen we met de hele Chiro binnen één bubbel blijven. Indien we met meer dan 50 personen op kamp zouden gaan, zoeken we naar de gepaste en mogelijke maatregelen. Binnen deze bubbel mag fysiek contact. Er mag gespeeld worden, maar met gezond verstand. Misschien zal de smeerlappentocht er dit jaar wat anders uitzien, en zullen we er ook harder op letten dat er niet uit eenzelfde beker gedronken wordt. Handhygiëne wordt nu zelfs op kamp belangrijker als ooit, en die 10 dagen zonder douche zal er deze keer ook niet inzitten.

We nemen de opgelegde Coronamaatregelen heel serieus. We stellen alles in het werk om de veiligheid van jouw kind en onszelf te bewaken, en hopen dat we ook hierin het vertrouwen krijgen om er samen met jouw kind een onvergetelijke periode in dit rare jaar van te maken!

Keuken

Ook dit jaar worden wij vergezeld van onze fantastische keukenploeg Rik, Marij, Sharon, Freya & Jolie. Zij zullen zorgen dat we elke dag vers, gezond en lekker veel kunnen eten! Zij zorgden alvast voor een toffe sponsor voor ons kamp, die de legendarische kampspaghetti nog lekkerder zal maken als andere jaren!