Over ons

Chiro Bart mag zich trots de oudste Chirogroep van België noemen. Chiro Bart werd meer dan 120 jaar geleden gesticht en bestaat nu nog steeds! Doordat Chiro Bart zo oud is, is de groep rijk aan traditie en cultuur. Zo heeft de huidige leidingsploeg nog steeds contact met mensen die al 10 tot 20 jaar geleden gestopt zijn als leiding.

Ook zijn er best wel wat mensen die na (of tijdens) hun chirocarrière doorstromen naar een vrijwilligersfunctie in het gewest, verbond of zelfs Chiro nationaal. De huidige leidingsploeg bestaat uit een stel enthousiaste jongeren, die begeleid worden door onze super gemotiveerde volwassen begeleiders.

Wat doen we?

Kamp 2015We trachten er voor te zorgen dat alle kinderen/jongeren,gaande van de actieve wildebras, tot de stille dromer, zich op zondag amuseert.

Samen op tocht gaan, gaan zwemmen met z’n allen, een spannende één tegen allen spelen, grootse dingen knutselen, een heuse verkleedpartij houden, het stad onveilig maken, uitleven in het park, rot amuseren in het bos, leuke gezelschapspelletjes of chirospelletjes spelen, nieuwe vrienden en vriendinnetjes meenemen met de vriendjes en vriendinnetjesdag, ontstressen van de grote toetsen en examens, mister en miss verkiezingen, …

Kortom, je gaat moe maar voldaan terug huiswaarts!

Maar er is meer…

Buiten de chirozondag doen wij nog veel andere dingen. Zo is er Kristus Koning in november, het geweldige groepsweekend in februari, onze heerlijke spaghettiavond eind juni en uiteraard ons MEGABANGELIJK KAMP in juli!